utorok 4. novembra 2008

Predstavujeme materiály: Rubex Nawaro

RUBEX NAWARO je súbor studených HR-pien vyrobených z prírodných materiálov. Základná zložka neobsahuje žiadne na rope založené prísady, ale je získavaná zo slnečnicového oleja nabitého slnečnou energiou. Tento materiál je zložený z drahších materiálov ako ropa, preto je aj jeho cena vyššia.

Vďaka použitiu prelomovej technológie bol dosiahnutý nový rozmer elasticity. RUBEX NAWARO preto dokáže podstatne znížiť tlak na najnamáhanejších miestach a umožňuje zaborenie ramena a boku do matraca, čím dochádza k uvoľneniu chrbtice a platničiek. Dosahuje sa tak vitálny a osviežujúci spánok. Otvorená bunková štruktúra tvorí základ pre cirkuláciu vzduchu. Napomáha prenosu telesnej vlhkosti a vytvára optimálnu klímu pre zdravý spánok, je preto vhodný aj pre ľudí s vyššou potivosťou.


RUBEX NAWARO sa vyrába s tromi rôznymi štruktúrami buniek:

MONOCELL je základná verzia tejto prírodnej peny. Tvoria ju malé bunky. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí jedným smerom.

DUOCELL je pena tvorená štruktúrou zmiešaných buniek – malé a veľké bunky. Zníženie tlaku veľkých buniek v mieste najväčšieho zaťaženia je podporené zvýšením tlaku malých buniek v miestach nedostatočnej opory tela. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí dvomi smermi.

TRIOCELL má malé, veľké a stredné bunky. Táto kombinácia buniek tlak znižuje v miestach najväčšieho zaťaženia, tlak zvyšuje v miestach nedostatočnej opory a tlak rozkladá rovnomerne po celej ploche tela. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí v troch smeroch.

Matrace z rubex nawaro sú obľúbené u ľudí, ktorí sa snažia vyberať výrobky, ktoré nie sú vyrobené z ropy. Zaujímavé sú pre nich aj matrace z materiálu Biogreen.

Za zamyslenie ale stojí otázka, či pestovanie rastlín výťažky z ktorých majú nahradiť ropu je ekologické a nakoľko - a či neohrozuje potravinovú sebestačnosť, to je však téma na úplne iný článok. Za zmienku však stojí, že existuje skupina ľudí, ktorí práve takéto materiály považujú za menej ekologické ako tie vyrobené z ropy. Možno menej ekologické, ale určite prírodné.

Žiadne komentáre: