sobota 20. decembra 2008

Predstavujeme materiály: TECHNOGEL


Novovyvinutý materiál pre výrobu matracov, ktorý prináša doteraz nepoznané vlastnosti priamo ovplyvňujúce kvalitu spánku.

Jedná sa o gél, ktorý má vyššiu hustotu ako voda. Zásluhou vysokej hustoty má vynikajúcu termoreguláciu, podľa potreby odvádza teplo.

Pri zaspávaní v horúcich letných dňoch dokáže krátkodobo znížiť teplotu pokožky o 5 °C, čím sa zníži potivosť tela až o 90 %. Táto vlastnosť vytvára absolútny pocit komfortu pri zaspávaní.

V zimných mesiacoch môže pôsobiť chladivo, preto doporučujeme v tomto období použiť druhú stranu matraca.


Ocenenie pre matrac TECHNOGEL

Počas výstavy "NÁBYTOK a BÝVANIE 2008" v Nitre získal matrac TECHNOGEL, absolútna novinka na trhu v Slovenskej a Českej republike, ocenenie SLOVENSKÝ VÝROBOK ROKU 2008

Táto spoločná cena organizovaná redakciou časopisu Pekné bývanie a ZSD SR bola udelená spoločnosti za inovatívny vývoj s ohľadom na ekológiu pri tomto matraci.

piatok 12. decembra 2008

Predstavujeme materiály: BIOGREEN

V tejto pene je vidieť spojenie prírody a modernej technológie.

Pri výrobe peny biogreen sa namiesto surovín vyrábaných z ropy používa prírodný materiál – ricínový olej – známy už desaťročia aj pre svoje medicínske využitie. Rastliny počas svôjho rastu prijímajú energiu zo zeme a slnka, ktorá sa prostredníctvom tohto oleja, dostáva aj do našich matracov.

Tento materiál sa stáva stále obľúbenejší u mladšej generácie, ktorá hľadá materiály nezaložené na ropnom základe.

Pena BIOGREEN je napustená aj výťažkom z ALOE VERA, ktorý prirodzene zvyšuje hygienu matraca tým, že ničí roztoče a baktérie. Zároveň dodáva matracu charakteristickú arómu, ktorá sa však za veľmi krátky čas odvetrá.


pondelok 8. decembra 2008

Predstavujeme materiály: Embrace Talalay

Základnou surovinou pre výrobu latexu Embrace talalay je prírodný kaučuk, ktorý produkuje druh rastliny s botanickým názvom „Hevea Brasiliensis“. Prírodný latex, syntetický latex a vysoko kvalitné vulkanizačné prísady tvoria základnú zmes pre výrobu tohto jedinečného materiálu.

Tajomstvo peny Embrace talalay spočívá v unikátnom spôsobe výroby. Teplota pri výrobe sa pohybuje podľa jej fázy od -30°C do +115°C a je pre akosť výroby rozhodujúca.

Štruktúra peny je tvorená otvorenými a rovnomerne rozloženými bunkami. Tým je zaručená lepšia regulácia vlhkosti. Matrac je tak vhodný aj pre ľudí so zvýšenou potivosťou. Už tak vynikajúca priedušnosť je umocnená tisícmi vetracích kanálikov. Charakteristickou vlastnosťou peny Embrace je jej vysoká bodová elasticita, ktorá umožňuje optimálnu ortopedickú podporu tela počas spánku. Všetky tieto prednosti sú po dlhú dobu konštantné, čo zaručuje trvalý komfort aj po rokoch.