utorok 4. novembra 2008

Predstavujeme materiály: Rubex Nawaro

RUBEX NAWARO je súbor studených HR-pien vyrobených z prírodných materiálov. Základná zložka neobsahuje žiadne na rope založené prísady, ale je získavaná zo slnečnicového oleja nabitého slnečnou energiou. Tento materiál je zložený z drahších materiálov ako ropa, preto je aj jeho cena vyššia.

Vďaka použitiu prelomovej technológie bol dosiahnutý nový rozmer elasticity. RUBEX NAWARO preto dokáže podstatne znížiť tlak na najnamáhanejších miestach a umožňuje zaborenie ramena a boku do matraca, čím dochádza k uvoľneniu chrbtice a platničiek. Dosahuje sa tak vitálny a osviežujúci spánok. Otvorená bunková štruktúra tvorí základ pre cirkuláciu vzduchu. Napomáha prenosu telesnej vlhkosti a vytvára optimálnu klímu pre zdravý spánok, je preto vhodný aj pre ľudí s vyššou potivosťou.


RUBEX NAWARO sa vyrába s tromi rôznymi štruktúrami buniek:

MONOCELL je základná verzia tejto prírodnej peny. Tvoria ju malé bunky. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí jedným smerom.

DUOCELL je pena tvorená štruktúrou zmiešaných buniek – malé a veľké bunky. Zníženie tlaku veľkých buniek v mieste najväčšieho zaťaženia je podporené zvýšením tlaku malých buniek v miestach nedostatočnej opory tela. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí dvomi smermi.

TRIOCELL má malé, veľké a stredné bunky. Táto kombinácia buniek tlak znižuje v miestach najväčšieho zaťaženia, tlak zvyšuje v miestach nedostatočnej opory a tlak rozkladá rovnomerne po celej ploche tela. V matracoch z tejto peny tlak pôsobí v troch smeroch.

Matrace z rubex nawaro sú obľúbené u ľudí, ktorí sa snažia vyberať výrobky, ktoré nie sú vyrobené z ropy. Zaujímavé sú pre nich aj matrace z materiálu Biogreen.

Za zamyslenie ale stojí otázka, či pestovanie rastlín výťažky z ktorých majú nahradiť ropu je ekologické a nakoľko - a či neohrozuje potravinovú sebestačnosť, to je však téma na úplne iný článok. Za zmienku však stojí, že existuje skupina ľudí, ktorí práve takéto materiály považujú za menej ekologické ako tie vyrobené z ropy. Možno menej ekologické, ale určite prírodné.

pondelok 3. novembra 2008

Predstavujeme materiály: Taštičková pružina

Matrace s taštičkovou pružinou sú špičkou medzi pružinovými matracmi.

Každá pružina je uložená v ochrannej taške, ktorá jej umožňuje samostatné kopírovanie. K vlastnostiam, ktoré má klasická „Bonell pružina“ pridáva lepšie ortopedické schopnosti, keďže väčší počet pružín a ich rozloženie do 7 zón podľa tuhosti (FYZIOSYSTÉM) dokáže telo skopírovať do optimálnej ortopedickej polohy. V matraci sa ich nachádza 350, u exkluzívnych modelov je to 1000 až 2000. Takýto vysoký počet samostatne pôsobiacich ortopedických bodov vám priniesie komfort, ktorý vám zaručí radosť zo spánku. Tieto matrace doťahujú kvalitu Bonell pružiny na ďalšiu úroveň. Sú veľmi pohodlné a vďaka vysokej vzdušnosti sú odporúčané aj pre alergikov.

Vhodné na pevný rošt.