piatok 31. októbra 2008

Predstavujeme materiály: Bonell pružina


Vysoká pevnosť, tradičná kvalita overená časom, konštantná pružnosť počas celej doby životnosti – až 25 rokov. Vďaka vzdušnému jadru sa udržuje v matraci suchá klíma, preto je možné použiť pružinové matrace aj na menej odvetrané podklady so zachovaním vysokej antialergickej ochrany. Použitím rôzne hrubého drôtu u pružiny 2,2 a 2,4 mm sa dosahuje rozličná tuhosť jadra pre rozdielne váhové kategórie užívateľov. Bonell pružina je často podceňovaná, práve kvôli starším pružinovým matracom, ktoré neposkytovali pri spánku veľa pohodlia. Dnes je však situácia iná a mnohí ľudia ani nevedia o tom, že ten pohodlný matrac, na ktorom spávajú je pružinový.

Sú vhodné na pevný rošt.

utorok 28. októbra 2008

Predstavujeme materiály: Latex

Pena vyrábaná z kaučuku. Pre svoju pružnosť, elastickosť a hlavne schopnosť udržať si uvedené vlastnosti dlhé roky konštantné sa stal vzorom aj pre vývoj HR-pien v oblasti pružnosti a elasticity.

Výborné vlastnosti latexovej peny sa najlepšie prejavia v kombinácii s príslušným lamelovým roštom.

Matrace z tohto materiálu sú pomerne obľúbené, viac sa však dostáva do popredia materiál Hydrolatex, ktorý kombinuje vlastnosti a výhody viacerých materiálov (komfortnej peny a latexu).

pondelok 20. októbra 2008

Predstavujeme materiály: Hydrolatex


HYDROLATEX je pokrokový materiál vyrobený z kombinácie komfortnej peny a latexu. Spája v sebe výhody oboch materiálov. Nedochádza preto k preležaninám, pričom si zachováva prirodzenú tuhosť a dlhú životnosť. Hydrolatex je priečne perforovaný, čím je dosiahnutá výborná vzdušnosť, a tým aj vysoká hygiena počas spánku. Materiál má tri ortopedické zóny tuhosti pre zlepšenú oporu chrbtice. Matrace z hydrolatexu majú v súčasnej dobe jednu z najdlhších tvarových stálostí spomedzi všetkých materiálov. Je to jeden z najpredávanejších materiálov.

nedeľa 12. októbra 2008

Predstavujeme materiály: LAZY-FOAM pena


Viskoelastická pena LAZY-FOAM je garantom maximálneho komfortu počas spánku. Svojou schopnosťou reagovať na teplo a tlak sa dokáže optimálne prispôsobiť tvaru ľudského tela. Pôsobením tepla viskoelastická pena mäkne, čím dochádza k rovnomernému rozloženiu váhy a znižovaniu priemerného tlaku pôsobiaceho na organizmus. Nedochádza preto k vytváraniu preležanín obmedzujúcich krvný obeh. Počas spánku dochádza k uvoľneniu svalov a k celkovej relaxácii organiznu.

Matrace s viskoelastickou penou sú vhodné pre starších ľudí a taktiež pre tých, ktorí požadujú vysoký komfort a pohodlie.

štvrtok 9. októbra 2008

Predstavujeme materiály: HR pena

Komfortná pena, ktorú sa podarilo vyvinúť pomocou najmodernejších technológií a dlhodobých skúseností pri výrobe PUR-peny.

Má vynikajúce vlastnosti porovnateľné s charakteristikou latexu. Jej pružnosť dokáže zabezpečiť správnu podporu tela v každej polohe a napomáha regenerácii chrbtice, platničiek a kĺbov počas spánku. Vďaka otvorenej štruktúre buniek je veľmi vzdušná, vyrovnáva teplotné rozdiely a v spojení s prateľným poťahom dokáže zabezpečiť zdravú klímu matraca, považovanú za dôležitý prvok zdravého spánku. Kvalita tohto materiálu je garantom dlhej životnosti matraca so stálymi ortopedickými vlastnosťami.

Je vhodný na predpäté lamely. Pevný podklad znižuje životnosť matraca.

pondelok 6. októbra 2008

Predstavujeme materiály: PUR pena

Patrí medzi základné (a teda lacnejšie) materiály pri výrobe matracov. Jej skladba a zloženie zaručuje dobré kopírovacie vlastnosti, vzdušnosť a pevnosť.

Tento materiál prešiel v poslednej dobe mimoriadnymi zmenami, ktoré zabezpečili jeho zdravotnú nezávadnosť a vhodnosť pre všetkých užívateľov. Bežne sa s ním stretneme v detských postieľkach, nemocniciach, ale aj v našich posteliach.

Je vhodný na predpäté lamely. Pevný podklad znižuje životnosť matraca.

Materiál má síce nízku cenu, nie je však úplne ideálny na dlhodobé spanie, po niekoľkých rokoch môže začať mierne strácať tvar. Je vhodný ako ekonomické riešenie. Ak zvažujete kúpu, odporúčame matrace s fyziosystémom. Záruka je zvyčajne 2 roky.